EL ‘CALORET’ DE LA FLAMA FALLERA

Monica Oltra fallera2

Mònica Otra i Devota en l’ofrena de flors a la maedéu. FOTO: Pakito Xocolatero.

 Les Falles són les festes per activa, per passiva i per antonomàsia. Com a tals, s’han de conservar, sostindre i difondre, perquè creen llocs de treball, asseguren el divertiment, promouen la llengua (la nostra i la dels Rolling Stones) i el seu gaudi pot arribar fins i tot al delirium tremens (el més tremend de tots els deliris) si el reguem amb whisky i coca-cola, gin-tònic o la mare de tots els licors, la cassalla, com va demostrar en la Crida d’enguany madama Bernarda, la bèstia del Caloret, Rita Barbaritat. A més d’això,  les Falles “destapen el tarro de las esencias de l’autèntic caràcter valencià, l’esperit de la valencianía i la fe en la maedéu dels desmamparats (és a dir, els pobres desmamparats que no tenen treball ni subsidi).

Sí, estimades i estimats lectors, les Falles (las Fajas, en espanyol académico cañí) també atien el foc de la passió, inspira el fascino intenso de la coentor i trau el ninot que hi ha en l’autèntic valencià-valencià-blanc-nuclear, degustador dominical de la paella i totalment disposat a “ofrendar nuevas glorias a España”. Estem en Falles. Campe qui puga! Ja és primavera en l’horta de València.

Enguany les Falles tenen algo especial, igual que Sevilla durant la Feria. L’edició d’aquest any ens prepara grates sorpreses, com ara la visita d’un home sant, monsenyor Rocco Valera, qui arriba a València per purificar-se entre flama i carcassa, i per gaudir de l’hospitalitat dels valencians de missal i escapulari. El prelat ha col·laborat amb un poema, publicat en el llibret de falla de plaça de l’arquebisbat, el qual diu el següent:

Sóc ben feliç de ser ací

entre gent hospitalària,

polítics de missa diària

i alcaldesses amb faixí.

M’adrece als parroquians

de la diòcesi valentina

perquè en l’ofrena josefina

no es toquen els ous amb les mans.

Ah, i al capellà que el seu pardal

excedisca de la normal grandària,

li concedisc indulgència plenària

i la glòria celestial.

No té aquesta festa pagana

més noble i sana diversió

que escalfar-se el margalló

amb “el caloret” de la flama.

Visca la festa fallera

disposada a tot servei

ad majorem Gloriam Dei.

Visca la Requión valensiana

i el sacrosanto reino d’Espanya.

 

Quines falles folles fetes foc tindrem! De cine, en cinemascope i technicolor. Seran les falles del canvi, del recanvi i del bescanvi. Les falles transaccionals dedicades a la Gürtel i a Brugal, al transfuguisme i a l’activitat corrupcional. Tindrem noves falleres, amb peinetes de metraquilat, monyos de panolla transgènica i fallers amb faixí multimèdia (això sí, les ulleres per a l’ofrena encara seran Raiban); petards Android i castells de foc artificial tridimensionals.

camps_barbera_asterix_obelix_620x411b

Rita Barbaritat, futura cap de l’oposició municipal. FOTO: Amparito Roca.

I l’himno? Ai, l’himno, el nostre senyal més identitari, junt amb la irreal senyera, es cantarà en clau de rap i amb veu de llobarro. I les barres de la nostra invicta senyera seran substituïdes per raigs ultravioleta. No podrem evitar, però, els círculos blaveros, els quals es constituiran “para ofrendar nuevas glorias a España i olé” i triaran, en primàries, les candidatures a la presidència de la Junta Central Blavera. Canviarà l’escenari faller, gràcies als nous regidors de l’Ajuntament, Podemos, Guanyemos, Oremos, Volvemos i Cantemos al Amor de los Amores. Fins i tot tindrem una nova presidenta de la Generalitat, Mònica Otra  i Devota i una nova i vella cap de l’oposició municipal, Rita Barbaritat. Amb aquestes dues dames, la festa està garantida. “Senyor pirotècnic, pot començar la mascletà”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s